Dernek Açılış Günü - Pera Müzesi - 2020
Ressam, Akademisyen Devrim Erbil
Art Contact İstanbul Fuarı - 2021
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Eşi Dilek İmamoğlu’nun Art Contact İstanbul Fuarındaki Standımızı Ziyaretleri
Dernek Açılış Günü - Pera Müzesi - 2020
Milli Yüzücü, Ebru Sanatçısı Sümeyye Boyacı ve Dernek Başkanı Yasemin Gülderen Zanbak Daha →
AYDINLIK GAZETESİ - ZAFER BİLGİN
4 EKİM 2021
Sanatta Engel Yok Derneği, yeni bir atılım yaparak vakfa dönüştü. Bursa ve İstanbul’daki Estetik İnternational şubelerinde eş zamanlı olarak açtığı karma sergilere 5 Kasım’a kadar devam eden Dernek, yeni sezonda yoluna vakıf olarak devam edecek. “Sanatta engel yok” diyerek yola çıkan, dernek faaliyetleri çerçevesinde engelleri kaldırmayı misyon edinen topluluk, faaliyetlerini bundan böyle Sanatta Engel Yok Vakfı olarak çok daha etkin bir şekilde, emin adımlarla sürdürmeye devam edeceğini beyan ediyor. Derneğin başkanı Yasemin Gülderen Zanbak, Aydınlık’ın sorularını yanıtladı.

‘AYNI ŞİARLA İLERLİYORUZ’

• Vakıf olma sürecinden sonraki hedefleriniz nelerdir?

Evet, 19 Ekim 2021 tarihi itibariyle derneğimiz vakıf olma sürecine girmiş bulunuyor. Yasal olarak kuruluş aşamasını tamamlamak üzereyiz. Bu durum uzun zaman önce planlanmış bir aşamaydı. Derneğimize gönüllü destek veren arkadaşlarımız vakıf olma sürecinde de desteklerini esirgemediler. Biliyorsunuz, ekip çalışması olmadan bu süreci tamamlamak mümkün olamazdı. Yaşlısı, genci, erkeği, kadını, büyüğü, küçüğü, akademisyeni, işçisi, her yaştan her konumdan destekçilerimizle baş koyduğumuz bu yolda emin adımlarla ilerledik ve bundan sonra da aynı şiarla devam edeceğiz.

‘DAHA FAZLA KİTLEYE ULAŞABİLMEMİZ DEMEK’

• 2020 yılında açılışını yaptığınız sanatta engel yok derneği, salgın koşullarının elverdiği kadarıyla bugüne kadar çalışmalarını sürdürdü. Bir büyük aşama daha kaydedip vakfın kuruluş aşaması tamamlandı. Neler söylemek istersiniz?

Aslında derneğimizin kuruluş aşamasındaki hedefimizle aynı diyebilirim. Sadece Vakıf olarak ilerlemek bizim daha fazla kitleye ulaşabilmemiz demektir. Hedef aynı sadece gittiğimiz yolu biraz daha genişletip, belki daha fazla çalışıp daha fazla projeler üretip daha fazla emek vermemiz demek olabilir. Biliyoruz ki bu yolun sonu aydınlık bir gelecek için daha fazla insanın ruhuna dokunabilmek demektir.

‘SANAT YAŞAMI İYİLEŞTİRİR’

• Peki “sanatta engel yok” diyerek çıktığınız bu yolda vakıf sürecinde sanat adına planladığınız projeleriniz nelerdir?

Engel, ister zihinde olsun ister bedende olsun, ister maddi olsun ister manevi olsun bunları tek tek tespit edip elbirliğiyle ortadan kaldırmak en büyük isteğimiz ve hedefimizdir. Anadolu’nun en ücra köşesinde bile olsa sanat için çarpan yürekler her zaman çalışma alanımıza girecektir. Bilindiği üzere sanatsal faaliyetler bedensel ve ruhsal yapıda bir takım iyileştirmelere vesile olmaktadır. Sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenmenin tıbben de kabul edilmiş iyileştirici etkisi vardır. Biz de vakıf olarak sanatın hemen hemen her dalının elimizden geldiği kadar icra edilmesine aracı olmak istiyoruz. Bedensel ve düşünsel becerilerin devreye girdiği sanat dalları sayesinde inanıyoruz ki birçok insanın iyileşmesinde, hayata kazandırılmasında etkin bir rol oynayacağız. Sanatın herhangi bir dalıyla meşgul olan insanların iletişim becerileri, uğraşmayan insanlara oranla daha gelişmiş olur, sosyal gruplar arasındaki farklılıkları da ortadan kaldırmış olurlar. Yani kısaca sanatın yaşamı iyileştirici etkisi vardır. Ve biz de bu yoldan hareketle engelleri kaldırıp daha sağlıklı ve mutlu bir toplum için üzerimize düşen görevi yerine getirerek bu yolda faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Sanatta Engel YOK
Engel Tanımayan Sergi İstanbul ve Bursa’da Kapılarını Açtı (Klass Tv - 16 Eylül 2021)
Sanatta Engel Yok Derneği yeni resim sergisiyle önceki gün İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı olarak kapılarını sanatseverlere açtı. 41 sanatçının eserlerin sergilendiği karma sergi dün akşam Estetik International İstanbul Quasar’da gerçekleşen açılışta ziyaretçisiyle buluştu.
B Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Cihantimur’un sahip olduğu B Art Galeri’nin Sanatta Engel Yok Derneği işbirliğiyle gerçekleşen sergi, Estetik International’ın İstanbul Quasar ve Bursa şubelerinde 5 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek. Sanatta Engel Yok Dernek Başkanı Ressam Yasemin Gülderen Zanbak: “Derneğin sadece engelli bireylerin değil herkesin derneği olduğunu belirterek, sanata ulaşmak isteyen ancak birçok farklı engelle karşılaşan bireylere de kapılarının açık olduğunu vurguladı. Engelli bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması derneğimizin öncelikli hedefleri arasındadır. Ayrıca dernek bünyesinde ücretsiz kurslar da veriyoruz.” diyerek büyük alkış topladı. Ressam Ayşe Işık ayağıyla yaptığı resimle sanatseverlerin beğenisini topladı. Açılışın sonlarına doğru etkinliğe görüntülü bağlanan usta ressam Devrim Erbil, emeği geçen herkesi tebrik etti. Gelirinin engelli bireylere bağışlanacağı sergi, engelli bireylerin hayatında fark yaratmak için kullanılacak. Sergi açılışına katılan ünlü isimler arasında; Mengerler Bostancı Genel Müdürü Sevgi Ataman, Fırat Tanış, Nergis Kumbasar, Ozan-Selcan Orhon ve Günay Musayeva vardı.